Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ: «Χίλιες και Μια Φορεσιές...»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
     Σας ενημερώνουμε ότι κατά το σχολικό έτος 2009-2010, στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής» θα λειτουργεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα:    
                 «Χίλιες και Μια Φορεσιές...»
    
     Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα πολιτιστικής παράδοσης του τόπου και η ανάπτυξη θετικής στάσης απέναντι στις υπηρεσίες που παρέχουν οι Δημόσιες  Βιβλιοθήκες και ειδικότερα  η Βιβλιοθήκη «Κοραής».  Επίσης επιδιώκεται η ανάπτυξη δεξιοτήτων, κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας στα παιδιά, σύμφωνα με τις αρχές της βιωματικής μάθησης.
         Το πρόγραμμα  είναι διαρθρωμένο σε τρία επίπεδα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών:
Επίπεδο Ι: Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας (από νηπιαγωγείο έως Γ΄Δημοτικού).
Επίπεδο ΙΙ: Απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού (Δ΄ έως ΣΤ’)  και Α’ Γυμνασίου
         Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή power point με θέμα την ιστορική εξέλιξη και τα χαρακτηριστικά της χιώτικης φορεσιάς του 19ου αιώνα, ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο «Φίλιππος Αργέντης», κατασκευές, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες.
     Η  διάρκεια του προγράμματος θα είναι περίπου 1.00-1.30 ώρα. Καλό θα είναι να έχει προηγηθεί ενημέρωση-συζήτηση στο σχολείο, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή εξέλιξη του προγράμματος.
         Για πληροφορίες και προγραμματισμό επισκέψεων επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο τηλ. 22710-24521, από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-14.00. Έναρξη 16 Νοεμβρίου 2009.
         Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία Α΄βαθμιας και Β’  Εκπαίδευσης μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα «Χίλιες και Μια Φορεσιές…» από Δευτέρα  έως Παρασκευή, 09.00-13.00.
Συντονίστριες: Ευτυχία Δαμάσκου, Σοφία Νέζη, Μαρίνα Πεμούση, Στέβη Ρούπακα


Από τον ιστότοπο http://www.chiosnews.com/default.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: