Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη στον κόσμο της ψηφιακής ανάγνωσης


Οι Εκδόσεις Καστανιώτη ανακοίνωσαν την αποκλειστική για τα βιβλιοπωλεία διάθεση της συσκευής ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων ΒeBook σε συνδυασμό με τη δωρεάν διάθεση οχτώ ψηφιακών βιβλίων (ebook) γνωστών Ελλήνων συγγραφέων. H συσκευή BeBook χρησιμοποιεί οθόνη τεχνολογίας e-Ink, η οποία δίνει την αίσθηση του τυπωμένου χαρτιού και επιτρέπει την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων και εγγράφων εύκολα παντού. Οι αναγνώστες μπορούν πλέον να έχουν μαζί τους μια ολόκληρη βιβλιοθήκη, σε μια συσκευή μικρή και ελαφριά όσο ένα τυπωμένο βιβλίο. Τα ψηφιακά βιβλία θα διατίθενται δωρεάν και από την ιστοσελίδα των Εκδόσεων Καστανιώτη, σε μορφή συμβατή με όλες τις συσκευές ανάγνωσης, αλλά και με τα κινητά τηλέφωνα τύπου smart phone.
Τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού βιβλίου:
  • Μια συσκευή ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων έχει το βάρος ενός και μόνο βιβλίου, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να περιέχει χιλιάδες βιβλία.
  • Ο αναγνώστης μπορεί να επιλέξει το μέγεθος των γραμμάτων και τη γραμματοσειρά του κειμένου.
  • Το βιβλίο ανοίγει αυτόματα στη σελίδα όπου το αφήνει κάθε φορά ο αναγνώστης.
  • Αν και το αρχικό κόστος της συσκευής ανάγνωσης είναι αυξημένο, τα ψηφιακά βιβλία θα πωλούνται σε μικρότερη τιμή από τα αντίστοιχα έντυπα.
Η συσκευή θα συμπεριλαμβάνει στην ενσωματωμένη μνήμη της τα παρακάτω οχτώ βιβλία Ελλήνων συγγραφέων, συνολικής αξίας €126,00:
Από το δελτίο τύπου του εκδοτικού οίκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: