Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

100 χρόνια Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών


Το 2010 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, η οποία είναι η παλαιότερη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας. Ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, δημοτικός σύμβουλος, Σπύρος Θεοδωρόπουλος παρουσίασαν τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων μέσα στο 2010. Το κτίριο της βιβλιοθήκης θα είναι φωταγωγημένο όλο το χρόνο, θα εκδοθούν ημερολόγια τοίχου και επετειακά λευκώματα.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί, είναι οι εξής:
1. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ (12-01-2010) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Έναρξη εκδηλώσεων. Παρουσίαση Επετειακού Λευκώματος για τα 100 χρόνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου. Θα τιμηθούν οι τρεις ζώντες πρώην Δήμαρχοι της Πάτρας, Θ. Άννινος, Α. Καράβολας. Ευ. Φλωράτος, στα πρόσωπα των οποίων τιμώνται όλοι οι διατελέσαντες Δήμαρχοι της Πάτρας.
2. ΜΑΡΤΙΟΣ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ: Έκθεση πολύτιμων – σπάνιων βιβλίων, χειρογράφων και πινάκων από τα ευρισκόμενα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
3. ΜΑΡΤΙΟΣ (21-03-2010): Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, στα πλαίσια διημέρους με ΔΕΠΑΠ και συμμετοχή Δημοτικού Ωδείου.
4. ΑΠΡΙΛΙΟΣ (02-04-2010): Εβδομάδα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.
5. ΜΑΪΟΣ: Ημερίδα σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων με θέμα «Το μέλλον του βιβλίου, έντυπου και ηλεκτρονικού» με τοπική, πανελλαδική και διεθνή συμμετοχή.
6. ΙΟΥΝΙΟΣ (28-06-2010) ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: Κεντρική Εκδήλωση με ομιλητή διεθνούς κύρους και συναυλία της ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων».
 
Πηγή: The best news magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια: