Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

The Athens Review Of Books


Κυκλοφόρησε στις 2 Νοεμβρίου το πρώτο τεύχος του περιοδικού "The Athens Review Of Books" (Αθηναϊκή Επιθεώρηση του Βιβλίου). Πρόκειται για ένα περιοδικό ποικίλης ύλης για το βιβλίο, τις νέες εκδόσεις, τις τέχνες, τα πρόσωπα με τα οποία ασχολείται η βιβλιοπαραγωγή. Τα κείμενα του υπογράφουν κριτικοί, σημαντικοί εκπρόσωποι της λογοτεχνίας, της δημοσιογραφίας και της εκπαίδευσης. Στο πρώτο τεύχος του κείμενα γράφουν οι: Λεωνίδας Λουλούδης, Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης, Κώστας Κριμπάς, Κατερίνα Σχινά, Νίκος Μαραντζίδης, Χ.Ε. Μαραβέλιας, Βάσω Κιντή, Αλέξης Ηρακλείδης, Αστερόπη Λαζαρίδου, Χρήστος Χωμενίδης, Πέτρος Μαρτινίδης, John O. Iatrides, Τίνα Μανδηλαρά, Δημήτρης Ραυτόπουλος, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου και πολλοί άλλοι.
Στο πρώτο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε α)ένα αφιέρωμα στον δημοφιλή Αμερικανό συγγραφέα-στοχαστή Φίλιπ Ροθ, που υπογράφει η Κατερίνα Σχινά, β)την ιστορία της Εξελικτικής, από τον Δαρβίνο ως τις μέρες μας, και τον τρόπο με τον οποίο την προσέλαβε η Ακαδημία Αθηνών, από τον βιολόγο και ακαδημαϊκό Κώστα Κριμπά, γ)την πραγματική διάσταση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, από τον καθηγητή John O. Iatrides, και πολλά ακόμη άρθρα στο πρώτο τεύχος. 
Εκδότες του είναι οι δημοσιογράφοι Ηλίας Κανέλλης και Μανώλης Βασιλάκης. Ο Ηλίας Κανέλλης λέει για το περιοδικό «Με το φίλο μου, Μανώλη Βασιλάκη, το σκεφτήκαμε, μαζί το φέραμε εις πέρας, μαζί προχωρούμε. Δεν έχουμε λεφτά, καθόλου, αλλά έχουμε φίλους. Υποσχόμαστε καθαρή ματιά στα πράγματα, στον αντίποδα της δημοσιογραφικής κοινοτοπίας. Εκεί, σε αυτό τον αντίποδα, στην περιοχή της περιπέτειας των ιδεών, μαζί με τους συνεργάτες μας, με τους οποίους έχουμε τα ίδια αιτήματα, περιμένουμε και τους αναγνώστες».
Το "Athens Review Of Books" κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και στα κεντρικά περίπτερα με τιμή πώλησης 5 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: