Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Vook-Ο νέος τρόπος ανάγνωσης


Το Vook είναι μία νέα καινοτομία στην ανάγνωση που συνδυάζει ένα καλογραμμένο βιβλίο, ένα βίντεο υψηλής ανάλυσης και τη δύναμη του Ίντερνετ. Μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο, να παρακολουθήσεις βίντεο που εμπλουτίζουν την ιστορία και παρέχει σύνδεση με τους συγγραφείς και τους φίλους του καθενός από τα κοινωνικά δίκτυα, και όλα αυτά σε μια οθόνη. Τα Vooks είναι διαθέσιμα σε 2 τύπους: ως διαδικτυακή εφαρμογή που μπορεί να προστεθεί στον υπολογιστή του καθενός και ως εφαρμογή για κινητά.
Σύμφωνα με τον δημιουργό του, Μπράντλεϊ Ίνμαν, "το Vook θα είναι για το βιβλίο ό,τι ήταν και οι ταινίες πριν από ένα αιώνα. Αντί για λέξεις μονάχα, θα έχουμε έναν νέο τρόπο να αφηγηθούμε μία ιστορία στο Διαδίκτυο. Ήταν επιτακτική ανάγκη να ανανεωθεί η εκδοτική βιομηχανία με νέο περιεχόμενο και με τη βοήθεια του Διαδικτύου, των Η/Υ, αλλά και συσκευών όπως τα έξυπνα κινητά και οι φορητοί αναγνώστες. Στην ουσία, το Vook αποτελεί μια νέα μορφή τέχνης και έναν νέο τρόπο να συνδυάζουμε διάφορα πράγματα, όπως οι λέξεις, οι εικόνες και η αλληλεπίδραση με τους άλλους χρήστες. Φυσικά δε θα φέρει το τέλος του βιβλίου, όπως το γνωρίζουμε ή ακόμη και του e-book, απλώς θα φέρει έναν νέο τρόπο θέασης των πραγμάτω".
Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει επτά Vooks μεταξύ των οποίων οδηγοί μαγειρικής και νουβέλες. Το κόστος του ανέρχεται από τα 2,5 ως τα 6,5 ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://vook.com/index.php καθώς και να παρακολουθήσετε ένα σχετικό βίντεο πατώντας εδώ.

Πηγή "Ελεύθερος Τύπος", vook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: