Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

«2011-Έτος της ψηφιακής εγκυκλοπαίδειας»

Το Υπουργείο Παιδείας ανακήρυξε το 2011 Έτος της ψηφιακής εγκυκλοπαίδειας. Επίσης, το υπουργείο δήλωσε ότι στηρίζει τον εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας και τη χρήση αυτής στην ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα. Μάλιστα το υπουργείο εξέδωσε και σχετική με το θέμα εγκύκλιο.
«Μέσα από ένα σύνολο δράσεων που προγραμματίζει το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), επιδιώκεται η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η εξοικείωση με τη Βικιπαίδεια, ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει η εγκύκλιος.
Στόχος του υπουργείου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στη χρήση της Βικιπαίδειας καθώς επίσης και η αξιοποίησή της ως εργαλείου αναφοράς στην εκπαίδευση γενικά.
Το 2011 συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δημιουργία της Wikipedia και 260 χρόνια από την έκδοση της εγκυκλοπαίδειας Encyclopedie των Ντιντερό και Ντ'Αλαμπέρ.
Μέχρι τώρα η Βικιπαίδεια έχει περίπου 60.000 λήμματα και ο εμπλουτισμός της είναι συνεχής.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στον εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση http://mywikipedia.ellak.gr/.

Πηγή: Τα Νέα online

Δεν υπάρχουν σχόλια: