Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μεγάλος Τελικός Διαγωνισμού FAMELAB

Δελτίο Τύπου ΕΙΕ
 
Δευτέρα 21/03/2011

Σας προσκαλούμε στο Μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού FameLab Greece 2011 - ένα Talent Show για όλους με πρωταγωνιστή την επιστήμη που διοργανώνει το Bristish Council σε συνεργασία με το Εθνικό  Ίδρυμα Ερευνών. Παραβρεθείτε σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση όπου οι 6 φιναλίστ από τους προκριματικούς γύρους που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν μέσα σε 3 λεπτά, με απλό και κατανοητό τρόπο, επίκαιρα θέματα της επιστήμης!

Τι είναι το FAMELAB?
Είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνει επί σειρά ετών το British Council, με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης.
Δημιουργήθηκε αρχικά στο Επιστημονικό Φεστιβάλ του Cheltenham της Μεγάλης Βρετανίας με στόχο την προσέλκυση νέων ανθρώπων με πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία, οι οποίοι έχουν το ταλέντο να μεταδώσουν στο ευρύ κοινό τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους.
Επιδίωξη του FameLab είναι να ενθαρρύνει νέους επιστήμονες και να τους εμπνεύσει να μεταδώσουν το όραμά τους για την επιστήμη και τεχνολογία του 21ου αιώνα. Τα κριτήρια που πρέπει να συγκεντρώνουν οι παρουσιάσεις των υποψηφίων είναι: περιεχόμενο, σαφήνεια και χαρισματικότητα.
Οι υποψήφιοι έχουν στη διάθεσή τους μόνο τρία λεπτά για να εντυπωσιάσουν τους κριτές, με ένα θέμα διασκεδαστικό, πρωτότυπο και επιστημονικά τεκμηριωμένο.
 Ώρα έναρξης: 18.0

Είσοδος Ελεύθερη
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ),  Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας»
Λεωφόρος  Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα (στάση μετρό Ευαγγελισμός)

Δεν υπάρχουν σχόλια: