Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Νέο τεύχος του περιοδικού της ΕΕΒΕΠ "Βιβλιοθήκες και Πληροφόρηση"

Περιοδικό Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης «Βιβλιοθήκες & Πληροφόρηση» Τεύχος 23, 2011.
Αγαπητοί συνάδελφοι,  
Θα θέλαμε να σας  ενημερώσουμε για την κυκλοφορία του 23ου τεύχους του περιοδικού της Ένωσης «Βιβλιοθήκες & Πληροφόρηση» το οποίο είναι αφιερωμένο στην Εθνική Πολιτική για τις Βιβλιοθήκες.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει την ομιλία της Υπουργού ΔιαΒίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κας Άννας Διαμαντοπούλου στη Συνδιάσκεψη για τη διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής για τις Βιβλιοθήκες και τα Αρχεία, την ομιλία του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Γενικών Αρχείων του Κράτους και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Δρ Γ. Ζάχου,  την εισήγηση της Πρόεδρου της ΕΕΒΕΠ Χ. Κυριακοπούλου για το ρόλο των δημοτικών βιβλιοθηκών ως ενεργής συνιστώσας σε ένα εθνικό δίκτυο βιβλιοθηκών, κείμενο του Προέδρου της Επιτροπής της ΕΕΒΕΠ για την Εθνική Πολιτική για τις Βιβλιοθήκες, Δρ. Φίλιππα Τσιμπόγλου και το πλαίσιο ενεργειών που αφορά τη συμβολή της Ένωσης για τη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής.
Επίσης θα βρείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Δρ. Ανδρέα Δημητρίου που παραχώρησε στη ραδιοφωνική μας εκπομπή «Βιβλιοθήκες στα FM» και το επίσημο δελτίο τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας που αναφέρεται σʼ αυτή.
Μπορείτε να διαβάσετε βιβλιοθηκονομικά επιστημονικά άρθρα με την υπογραφή των:
Σ. Τσάφου, Ε. Σεμερτζάκη, Ι. Ανδρέου, Σ. Γιαννουλάκη, Γ. Μπίκου, ανακοινώσεις, παρουσίαση της Κυπριακής Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΚΕΒΕΠ), της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού που συνθέτουν την ύλη του τεύχους αυτού.
Επίσης αποτυπώνεται η δράση της Ένωσης μέσα από ενέργειες και πρωτοβουλίες στα αρμόδια υπουργεία και φορείς οι οποίες εντάσσονται στο στρατηγικό της σχεδιασμό για τις Ελληνικές Βιβλιοθήκες και τους εργαζομένους σʼ αυτές.
Παράλληλα θα βρείτε ενότητα που περιέχει βιβλιοθηκονομικά επιστημονικά δρώμενα (συνέδρια, ημερίδες) και τρέχουσες βιβλιοθηκονομικές εκδόσεις, ενώ για πρώτη φορά εγκαινιάζεται η παρουσίαση εκδόσεων από συναδέλφους μας που διακρίνονται και σε άλλους τομείς (ποίηση, λογοτεχνία, τοπική ιστορία, λαϊκό παραμύθι).
Σας ενημερώνουμε ότι το περιοδικό για τα ταμειακώς
εντάξει μέλη της Ένωσης διατίθεται δωρεάν, για τα μη μέλη στη τιμή των 10 Ευρώ ενώ για τις βιβλιοθήκες κʼ άλλους φορείς που επιθυμούν να γίνουν συνδρομητές  το κόστος της ετήσιας συνδρομής ανέρχεται στο ποσό των 100 Ευρώ. 
Η διάθεση του περιοδικού θα ξεκινήσει το Σάββατο 9 Απριλίου στις 11.00 το πρωϊ στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΕΒΕΠ που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία μας (Σκουφά 52, 1ος όροφος).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας κάθε Τρίτη και Πέμπτη 17:30 - 19:30 (τηλ: 210 3302128) ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@eebep.gr 
Η Ομάδα Εργασίας του Περιοδικού της ΕΕΒΕΠ:
Χριστίνα Κυριακοπούλου, Μαρία Δουκατά, Δημήτρης Πολίτης, Γιώργος Γλωσσιώτης


Πηγή: Acadelib

Δεν υπάρχουν σχόλια: