Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

"Ψηφιακό βιβλίο: ενημερωθείτε για τη νέα εποχή στον τρόπο ανάγνωσης"

Σάββατο 10 Μαρτίου, 12 μ.μ.: Εκδήλωση του ΕΚΕΒΙ για τα e-books στο i-bank store του The Mall Athens, με ομιλητή τον Μιχάλη Καλαμαρά, υπεύθυνο του blog "Ηλεκτρονικός Αναγνώστης"

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διοργανώνουν εκδήλωση για τα e-books το Σάββατο 10 Μαρτίου στην Αθήνα, στις 12.00 το μεσημέρι, στο i-bank store που βρίσκεται στο The Mall Athens, με θέμα "Ψηφιακό βιβλίο: ενημερωθείτε για τη νέα εποχή στον τρόπο ανάγνωσης" και βασικό ομιλητή τον Μιχάλη Καλαμαρά, υπεύθυνο του blog "Ηλεκτρονικός Αναγνώστης". Στην εκδήλωση θα συμμετέχει, επίσης, ο υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ, Σωκράτης Καμπουρόπουλος.

Στην ομιλία του ο Μιχάλης Καλαμαράς θα αναφερθεί στο τι είναι το ηλεκτρονικό βιβλίο και τι το καινούργιο φέρνει στην ανάγνωση. Θα εξετάσει τα πλεονεκτήματά του, το λογισμικό και τις συσκευές όπου μπορεί να διαβάσει κανείς e-books, καθώς και τον τρόπο προμήθειάς τους. Η παρουσίαση αποτελεί μια εισαγωγή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, επιχειρώντας μια χαρτογράφηση του χώρου του στην Ελλάδα, ενώ θα γίνει αναφορά και στον τρόπο δημιουργίας ενός e-book. Στην εκδήλωση επίσης θα παρουσιαστούν συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης, ώστε το κοινό να δει από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση πάνω στα e-books.

Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο του καταστήματος i-bank store στο The Mall Athens, στο Μαρούσι, και θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά. Με δεδομένη την περιορισμένη χωρητικότητα της αίθουσας, όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή μπορεί να στείλει e-mail στο ibankmall@nbg.gr με τίτλο "Ψηφιακό Βιβλίο" και να αναφέρει την ημερομηνία και την ώρα της εκδήλωσης, το ονοματεπώνυμό του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας (κατά προτίμηση κινητό).

Τα i-bank stores της Εθνικής Τράπεζας είναι πολυχώροι ηλεκτρονικής τραπεζικής, όπου οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες i-bank (Ιnternet Βanking, Phone Banking, Mobile Banking, ATM, Κέντρα Αυτόματων Πληρωμών - APS, Πάγιες Εντολές), καθώς και να προχωρήσουν στις αντίστοιχες τραπεζικές συναλλαγές. Τα i-bank stores φιλοξενούν επίσης δραστηριότητες για την τεχνολογία και το Internet, παρέχοντας επίσης δωρεάν ασύρματη πρόσβαση με WiFi. I-bank stores λειτουργούν σήμερα στο The Mall Athens στην Αθήνα και στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσαλονίκη, ενώ ένα i-bank corner λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε περισσότερα στο link:
http://www.nbg.gr/wps/wcm/connect/a25b4a804a5d831a90a1926e1f1e85fd/ibankstore_Mall_CalendarofEvents+MAR+2012vFinal.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=a25b4a804a5d831a90a1926e1f1e85fd
και στο link: http://www.eanagnostis.gr/2012/03/ebook-mall-ibankstore-ethniki.html#more

Πηγή: Δελτίο τύπου ΕΚΕΒΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: