Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου EKEBI - 21 εκδότες συμμετέχουν στο Εθνικό Περίπτερο της Ελλάδας στην 64η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21 εκδότες συμμετέχουν
στο Εθνικό Περίπτερο της Ελλάδας
στην 64η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης
(10-14 Οκτωβρίου 2012)
Παρά τη βαθιά κρίση που πλήττει τον κόσμο του βιβλίου ως αντανάκλαση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, 21 εκδότες μας θα συμμετάσχουν στο Εθνικό Περίπτερο που οργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στην 64η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο παγκόσμιο ραντεβού για τους επαγγελματίες του βιβλίου (10 -14 Οκτωβρίου, με τιμώμενη χώρα τη Νέα Ζηλανδία).
Το Εθνικό Περίπτερο, μισό σε έκταση σε σχέση με πέρυσι για προφανείς λόγους οικονομίας (96 τ.μ.), βρίσκεται στον ίδιο χώρο (Hall 5.1 No D 970) και έχει δώσει έμφαση στο πρακτικό σκέλος προκειμένου να διευκολύνει τα επαγγελματικά ραντεβού των εκδοτών ενώ κρατήθηκε η ίδια δυναμική αισθητική γραμμή (βλ. μακέτες του περιπτέρου).
Ο χώρος του Περιπτέρου έχει 3 άξονες: έναν χώρο, τον κύριο, αφιερωμένο στους εκδότες και δύο άλλους αφιερωμένους σε θεματικές εκθέσεις. Συγκεκριμένα:
α) Έκθεση μεταφρασμένων βιβλίων Ελλήνων συγγραφέων των τελευταίων ετών ώστε να αναδείξουμε τη δυναμική του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό (σημειωτέον ότι μόνον για το έτος 2011 μεταφράστηκαν 433 ελληνικά έργα σε 26 ξένες γλώσσες).
β) Έκθεση ελληνικών βιβλίων που βραβεύτηκαν το 2011 (τα βραβεία της χρονιάς αποτελούν μια πάγια ερώτηση των ξένων εκδοτών).
Οι 21 εκδότες που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής: Άγρα, Εστία, Καστανιώτης, Λιβάνης, Πατάκης (με ειδικό χώρο) και Ανάπλους, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), Ιανός, Ίων, Εκδόσεις Καζαντζάκη [Πάτροκλος Σταύρου], Καλέντης, Καρυδάκη, Κοντύλι, Κύβος, Μελάνι, Μεταίχμιο, Νεφέλη, Παπαδόπουλος, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ), Το Θείον Φως, Φαραί (με βιβλιοθήκες). Θα συμμετάσχουν επίσης το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού (παράρτημα Βερολίνου) και ο ΕΟΤ (γραφείο Φραγκφούρτης).
Στο Περίπτερο της Ελλάδας έχει επίσης προβλεφθεί ειδικός χώρος συναντήσεων, για διευκόλυνση των Ελλήνων εκδοτών που θα βρίσκονται στη Φρανκφούρτη χωρίς όμως να συμμετέχουν ως εκθέτες.
***
Να σημειώσουμε ακόμη ότι στη ΔΕΒ Φρανκφούρτης συμμετέχουν φέτος ανεξάρτητα με δικό τους περίπτερο άλλοι δύο Έλληνες εκδότες, οι εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία (στο περίπτερο των βιβλίων γαστρονομίας) και οι εκδόσεις Εν Πλω (D966 στο Hall 5.1).

1 σχόλιο:

nvezirg είπε...

Σώστε τα πολύτιμα βιβλία σας.
Μετατρέψτε τα σε ψηφιακά με την νέα υπηρεσία ψηφιοποίησης βιβλίων, εύκολα, γρήγορα & οικονομικά.
http://www.greendocs.gr/services/book-scanning.html